Aspen alkylatbensin – bättre för hälsan, motorn och miljön

Hos Hedéns kan du köpa Aspen alkylatbensin på lösvikt eller i dunk. Alkylatbensin är snällare mot människa, maskin och miljö. Den är upp till 99% renare* än vanlig bensin. Den ger perfekt prestanda för bland annat gräsklippare, grästrimmers, snöslungor, jordfräsar, utombordare, motorsågar, röjsågar, häcksaxar, utombordare, mopeder och motorcyklar.

Med Aspen alkylatbensin slipper du nästan helt farliga ämnen som bensen och aromater, som kan orsaka allvarliga hälsoproblem. Motorn mår också bättre, bland annat hålls tändstift och förbränningsrum renare. Bensinen tål att lagras och även efter långa stilleståndsperioder startar motorn utan problem om tanken varit fylld med alkylatbensin. Aspen alkylatbensin är perfekt bränsle för folk som bryr sig.

* avser mängden farliga kolväten​

Med eller utan olja

Det finns två huvudvarianter av Aspen alkylatbensin. Aspen 2 är färdigblandad bensin med 2% helsyntetisk tvåtaktsolja. Den används till alla tvåtaktsmotorer utom till utombordare som behöver inblandning av särskild utombordsolja. Aspen 4 är oblandad och används i fyrtaktsmotorer och tvåtaktsmotorer med separatsmörjning.

Bensin & oljor